Aeres VMBO Sneek neemt deel aan NK Zitcompetitie

Date

Dit jaar is het zover: drie talentvolle amazones van Aeres VMBO Sneek gaan de uitdaging aan in de Harry Horse Zitcompetitie, officieel het Nederlands Kampioenschap voor manege-/schoolruiters. Levy Beenen, Lieke de Vries en Mylena Wind zijn geselecteerd om onze school te vertegenwoordigen in deze landelijke competitie, waar de correcte houding en zit van de ruiter centraal staan.

Voor Levy, Mylena en Lieke wordt het een spannende reis, te beginnen met de regiofinale op 13 oktober 2024 bij Paard en Sport De Buitenwijck in Stuifzand. Mocht één van hen doorgaan, volgen de kwartfinales in november en mogelijk zelfs de finale in december in het Nationaal Hippisch Centrum te Ermelo.

De drie amazones delen hun enthousiasme: Levy: “Ik vind het leuk om mee te doen omdat ik veel nieuwe mensen kan ontmoeten en goede en foute dingen te leren. Het is een leuke ervaring.” Mylena kijkt ernaar uit om haar vaardigheden te verbeteren: “Het is mijn eerste keer in een dressuurcompetitie, en die ervaring op zich is al bijzonder.” Lieke is trots om Aeres Sneek te vertegenwoordigen: “Ik heb er ontzettend veel zin in en ben klaar om het beste van mezelf te laten zien.”

Met extra trainingssessies in de aanloop naar de wedstrijd is het team er helemaal klaar voor. We wensen Levy, Lieke en Mylena veel succes!