Aeres VMBO Lelystad en JINC verlengen samenwerkingsovereenkomst

Date

Aeres VMBO is al een aantal jaar partner van JINC en heeft vandaag de samenwerkingsovereenkomst weer verlengd. JINC zorgt dat leerlingen meer inzicht krijgen in de arbeidsmarkt én in hun eigen talenten door hen onder te dompelen in de praktijk. Dit doen we door samen projecten te organiseren, zoals Baas van Morgen, Bliksemstages en sollicitatietrainingen voor de leerlingen. 

Tekst gaat verder onder de foto

Baas van Morgen

Tijdens JINC Baas van Morgen worden twaalf kinderen uit het derde leerjaar door twaalf bazen opgehaald om een dag op de stoel van een CEO, teamchef of politicus te zitten. Ze schuiven aan bij vergaderingen, lunchen met de Baas van Vandaag en voeren onderzoek uit naar een bepaald vraagstuk. De leerlingen mochten afgelopen editie onder andere meelopen bij Agora Theater, Coloriet, Lelystad Airport, Politie Lelystad en Provincie Flevoland.

Tekst gaat verder onder de foto

Bliksemstage

Tijdens een Bliksemstage op locatie bezoeken Aeres VMBO Lelystad een bedrijf voor een kennismaking met een aantal beroepen. Ze steken de handen uit de mouwen en doen een ochtend lang echt ervaring op. Op deze manier ervaren ze hoe het is om bij een bedrijf te werken en weten ze beter wat ze leuk vinden.

Tekst gaat verder onder de foto

Sollicitatietraining

Jezelf voorstellen, oogcontact maken, vragen stellen. Het is zo simpel als wat, maar je moet het wel even weten. Tijdens een Sollicitatietraining leren jongeren hoe ze indruk kunnen maken op een potentiƫle baas.